Det närmar sig jul och fyra artister som bestämt sig för att hålla på traditionen ordentligt i år är Tommy Nilsson, Wictoria, Elisa Lindström och John Lundvik. Med start i slutet av november kommer de tillsammans att åka land och rike runt under hela december. Den 12:e kommer de till Uppsala.
– Det ska bli väldigt roligt, säger Tommy. Jag spelade mycket i Uppsala förr, en del på nationerna men också på bland annat Katalin. Jag gillar Uppsala!

Showen de bjuder på heter Christmas Night 2019 och går för sjunde året i rad. Tidigare år höll välkände artisten Magnus Carlsson i taktpinnen, men från i år har Tommy ansvar. Liksom Elisa är han med för andra gången och han tycker det bästa med valet av musik är att det verkligen handlar om julen. I många andra ”julshower” spelas också annan musik, men när dessa fyra artister drar på turné är det jul och inget annat det ska sjungas om.
– Varför ska man uppfinna hjulet igen, skrattar Tommy. De flesta gillar traditioner och framför allt vid jul är det viktigt att spela det folk känner igen.
Det kommer att bjudas på både klassiska julsånger, till exempel stämningsfulla O helga natt och Stilla natt, men också en del nyskrivet och annorlunda. Mellan låtarna blir det pratstunder som artisterna turas om att hålla i. Anekdoter, skratt och allvar blandas. Det som binder ihop allting är julstämningen och både Wictoria och Elisa håller med Tommy om att det är viktigt.
– Jag älskar julen, säger Wictoria. Den är kärlek för mig. Vi försöker alltid träffas i min familj och fira så mycket vi kan.

Även Elisa tycker att julen är viktig att fira och säger att hon vuxit upp med klassisk julmusik och gärna spelar och sjunger just den.
– All julmusik ligger mig varmt om hjärtat, både den gamla välkända och den lite nyare. I vår show blir det en bra blandning.
Tommy vill också påminna om julens budskap att ta hand om varandra.
– Jul för mig är att komma ihop, att vara givmild och att hjälpas åt. Inte så mycket religion egentligen och absolut inte kommers.
Text: Anna Löfving

Categories: Konsert