Hundra år med Hellsing
Dansa och sjung med i Herr Gurka, Krakel Spektakel och andra Hellsingsånger! Det blir en konsert för hela familjen där musiker, artister och barn tillsammans framför ett urval av Lennart Hellsings sånger.
År 2019 skulle Lennart Hellsing ha fyllt 100 år. Lennart Hellsing förnyade synen på vad texter för barn borde vara och vad det absolut inte ska vara. Han skrev under sin livstid över 400 visor och har med sina texter skapat ett alldeles eget språkuniversum och berikat flera generationer av barn.
Lördag 14 december kl 15:00 på UKK

Uppsala Tomterusch

Uppsala Tomterusch
Ta på dig en tomteluva och delta i Tomteruschen! Alla kan vara med. Det är inget lopp på tid utan en etapp på 500 meter runt S:t Persgallerian. Man kan springa eller gå med rullator allt efter kondition och dagsform. Alla som deltar i loppet bidrar till Stadsmissionens arbete för ett mänskligare Uppsala.
Lördag 14 december, kl 13:00 vid S:t Per Gallerian i Uppsala

Hågaby Julmarknad
En av Uppsalas finaste julmarknader i dagarna två med cirka 40 utställare, julmusik, tomte, luciatåg och mycket annat.
Det blir ponnyridning, kafé, servering, grill, fiskdamm, hantverk, antikt, silversmide, textil, julgodis, hembakt, glögg med mera.
Lördag – Söndag 14-15 december kl 11:00-17:00, Hågaby

Categories: Aktuellt Konsert Kultur